Sportgala Sportquiz

Sportkenner van Veenendaal 2020

Op zaterdag 9 januari organiseert Sportservice Veenendaal de Sportgala sportquiz ‘De Sportkenner van Veenendaal 2020’. Afgelopen jaar was geen volledig sportjaar en binnen de huidige maatregelen is een sportgala niet mogelijk. Daarom is gekozen om de sportprijzen niet uit te reiken. Als alternatief organiseren we deze sportquiz voor sportliefhebbers uit Veenendaal en omstreken.

Wanneer: Zaterdag 9 januari van 19.00 tot 20.00 uur
Waar: Youtubekanaal van Sportservice Veenendaal
Voor wie: Voor alle sportliefhebbers van Veenendaal en omstreken
Deelname: Gratis. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.
Vragen: De vragen gaan over het sportjaar 2020 in Veenendaal.

 

 

Sportgala

Wie is de beste sportman of sportvrouw? In een avond vol entertainment viert Veenendaal de sport. Deze avond staat in het teken van alle (prestatie)sporters in Veenendaal die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Niet alleen de sporters worden in het zonnetje gezet. Ook vrijwilligers met een bijzondere staat van dienst worden niet vergeten. De vraag blijft: wie gaan aan het einde van de avond met de prijzen naar huis?

 

De Jury

De jury van het sportgala vergadert het hele jaar door, één keer per maand. Gedurende het jaar worden sporters gevolgd en opvallende sportprestaties bijgehouden. De leden van deze jurycommissie zijn Helma Janssen, Martijn Kabbes, Koen van Manen, William van Stempvoort en Ron van Stokkum. wil jij meer weten over de juyleden? Kijk hieronder:

Helma Janssen (1962)

Helma Janssen is vanaf haar jeugd fanatiek betrokken bij sport. Als lid van AZC Alphen en vanaf haar 16e van VZC zwom ze op topniveau wedstrijden. Na haar actieve haar zwemloopbaan trainde ze de jeugdzwemmers van VZC en stond ze als jurylid aan de badrand.  Na haar zwemcarrière stapte ze over naar het waterpolo. Ze speelde aan aantal jaar inVZC Dames 1.

Na de geboorte van de kinderen miste ze het sporten. Ze sloot zich aan bij de hardlopers van de LAL (Lange afstandslopers Veenendaal), het huidige RLV.

De kinderen werden al snel meegenomen naar de atletiekbaan om als pupil bij VAV te gaan sporten.  Helma Janssen was die jaren ook regelmatig als jurylid op de atletiekbaan te vinden. Omdat sporten ook in het bloed van de kinderen zit, werden ze al snel lid van een tweede sportvereniging: waterpolo (Mark speelt nog steeds in het Heren 1 team van VZC), volleybal en turnen. Vele weekenden waren en zijn nog steeds gevuld met volgen van sportactiviteiten.

Sinds vijf  jaar is Helma weer lid van VZC, nu bij de triathlonafdeling, waar ze samen met een aantal andere dames meedoet aan de 2e divisiecompetitie. Kortom: een leven zonder (actieve of passieve) sport is voor haar ondenkbaar. Het is voor haar dan ook een mooie uitdaging om de sporters uit Veenendaal intensief te gaan volgen voor de verkiezingen van de sporters van het jaar. Sinds 2019 is Helma lid van de ze jurycommissie.

 

 

Martijn Kabbes (1973)

Martijn Kabbes is geboren en getogen in Veenendaal. Hij is sinds zijn jeugd een actieve en fanatieke sporter. Hij voetbalde bij de Merino’s en was wedstrijdzwemmer bij VZC. Kabbes tenniste in het hoogste team bij TV Spitsbergen en is nog steeds als tennisser actief. Hij bracht inmiddels vele uren door op de tennisbanen van ‘Spits’, waar hij ook vrijwilligerswerk deed. Al sinds zijn veertiende is Martijn met veel plezier actief geweest in de jeugdcommissie, de toernooicommissie, de technische commissie en in het bestuur. Inmiddels tennissen Kabbes’ beide dochters er ook. In de zomer zit Martijn graag  op de racefiets en probeert hij eenmaal per week hard te lopen.

Ook in zij werk heeft hij dagelijks te maken met topsport. Nadat hij eerst als sponsormanager in het bedrijfsleven heeft  gewerkt, runt hij sinds 2010 zijn eigen sportmarketingbureau. Hij adviseert Nederlandse topsporters en grote merken over sport, marketing en sponsoring.

Zijn kennis en passie voor de sport(marketing) zet hij graag in voor de Veenendaalse sport. Hij is betrokken bij Team Veenendaal en geeft sportmarketingles op het CLV aan de topsportklassen. Hij vindt dat het beoordelen van de sportprestaties in Veenendaal daar goed bij past. Sinds 2018 is hij lid van de jury voor het Sportgala Veenendaal. Tot besluit zegt Kabbes dat hij het fantastisch zou vinden als in de komende jaren een Olympische medaillewinnaar uit Veenendaal op het gala kan worden gehuldigd.

 

Koen van Manen (1989)

Koen van Manen is van jongs af aan een echte sportfanaat. Van Manen speelde de gehele jeugd voor voetbalvereniging De Merino’s. Hij is nog altijd actief als voetballer voor deze vereniging. Daarnaast was hij jarenlang actief als vrijwilliger bij de jeugdactiviteitencommissie. Momenteel is hij nog altijd de kartrekker van het jaarlijkse 4-tegen-4-toernooi,  dat in de omgeving bekend staat als het Koen van Engelenburg Toernooi.

Wie Koen van Manen op Strava app volgt ziet dat hij een enorme passie heeft voor sporten. Als fanatiek lid van VZC afdeling Triathlon loopt hij met enige regelmaat hard op de atletiekbaan, fietst hij door het binnenveld of zwemt hij in het Valleibad. In zijn dagelijks werk is hij actief als jurist en mediator op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Ede.

Sinds 2014 is Koen van Manen lid van de jurycommissie voor het Veenendaalse Sportgala. Sinds 2019 is hij voorzitter van deze jurycommissie.

Het lijkt Van Manen  geweldig als één van de vele Veenendaalse talenten Nederland gaat vertegenwoordigen op een groot internationaal toernooi.

 

 

William van Stempvoort (1981)

William van Stempvoort is sinds zijn zesde levensjaar actief in de voetbalwereld. Hij begon als speler bij GVVV, later werd hij selectiespeler bij De Merino’s en SV Panter. Menig kampioenschap werd gevierd. Bij SV Panter was hij lid van de sponsorcommissie, OC-lid, elftalleider en schreef hij bijdragen in het clubblad.

Sinds twee seizoenen is hij assistent-trainer van het eerste elftal, waar hij wekelijks traint en coacht.

Van Stempvoort speelde 15 jaar onafgebroken zaalvoetbal in de competities van de Zaalvoetbal Stichting Veenendaal met als hoogtepunten het winnen van de beker en de tweede plaats in de Hoofdklasse.

Om zelf fit te blijven trekt hij regelmatig de hardloopschoenen aan, doet hij zijn rondje door de Gelderse Vallei op de wielrenfiets, fitnest hij tweemaal per week en zelfs voor een triatlon draait hij zijn hand niet om. William is getrouwd en  vader van twee dochters. Dan is het soms woekeren met de tijd, maar sporten houdt hem scherp, fit en gezond!

Zijn visie op regiosport is op jonge leeftijd ontstaan dankzij zijn vader. Ze bladerden Dagblad De Vallei Sport helemaal uit om op de hoogte te blijven van de prestaties en uitslagen van de Veense en regionale clubs. Hij is dat altijd blijven doen en hij kent menig Veense sporter. Hij geniet van regiosport, de prestaties van de clubs en individuele (jeugdige) sporters.

William van Stempvoort hoopt dat via TeamVeenendaal meerdere goede sporters naar de (internationale) top komen, dat Veenendaalse bedrijven deze talenten ondersteunen en dat Veenendaal als sportstad te boek blijft staan met mooie evenementen.

 

 

Ron van Stokkum (1957)

Ron van Stokkum is al ruim 45 jaar actief in de Veenendaalse sportwereld. Hij begon als actief waterpolospeler bij VZC Ritmeester. Binnen VZC bekleedde Van Stokkum een groot aantal kaderfuncties: speaker bij waterpolo- en zwemwedstrijden, waterpolotrainer, coach, scheidsrechter, tijdwaarnemer en hij was commissie- en bestuurslid. Bovendien schreef hij jarenlang in het clubblad AquaVaria. Zijn speakersstem bracht hem ook achter de microfoons bij DOVO, GVVV en het schoolvoetbal. Bovendien fungeerde hij bij het WK Handbal voor Dames als omroeper bij handbalwedstrijden, is hij spreekstalmeester bij de Veenendaalse Triathlon, blauwbekte hij op een koude dinsdagavond het Open Veenendaalse marathonkampioenschap schaatsen aan elkaar en stond hij recent als speaker bij de Veenendaal City Run en de Santa Clausloop.

De brede kijk op de Veenendaalse sport ontwikkelde Van Stokkum als sportcorrespondent bij Dagblad De Vallei, waar hij vooral voetbal en waterpolo op de voet volgde. Vele avonden bracht hij door in de Veense sporthallen bij de beginjaren van de nog steeds bloeiende bedrijvencompetitie zaalvoetbal, waar hij ook als scheidsrechter actief was.

Bij Sportservice is Ron van Stokkum lid van de marketing- en communicatiecommissie van Team Veenendaal en sinds 2019 is hij onderdeel van de jury van de Veense sportverkiezingen.