Kanjers

Vind jij sporten erg lastig of ben je misschien wat te zwaar? Voor kinderen met overgewicht en/of een motorische achterstand hebben we een programma. Met dit programma helpen we jou en andere kinderen om jouw leefstijl te veranderen. Dit gebeurt onder leiding van de professionals. Zij weten precies hoe ze jou kunnen helpen.

Inhoud

“Kanjers” is een sportief leefstijlprogramma in de gemeente Veenendaal voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar die een gezonder gewicht willen. Dit programma is opgezet door een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en een sportcoach in samenwerking met de GGD Utrecht en wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal.

Je werkt op een positieve manier aan een gezonde leefstijl door deel te nemen aan een afwisselend sport, spel en fitness programma. Daarnaast volg je samen met jouw ouders/verzorgers bijeenkomsten over voeding, beweegactiviteiten met het gezin en worden jullie positief gecoacht. Voldoende beweging en gezonde voeding zorgen voor een betere conditie en vermindert de risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst. Als je de gezonde leefstijl blijft volhouden zit je ook nog eens lekkerder in je vel!

Duur programma

Natuurlijk bereik je dit alles niet zomaar. Na een eerste gesprek met de kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut start jij met het leefstijlprogramma. Om echt langdurig resultaat te behalen wordt verwacht dat je 1,5 jaar meedoet.

Sporten

Elke week krijg je extra sportles onder leiding van een vakdocent lichamelijke opvoeding. Een les bestaat uit het verbeteren van jouw conditie (bijvoorbeeld rennen), motorische vaardigheden aanleren (zoals gooien en vangen, hinkelen en op een bank lopen) en een eigen keuzespel.

Bijeenkomsten

Eens per maand komen een kinderfysiotherapeut en kinderdiëtiste langs. Zij geven jou en jouw ouders uitleg over verschillende onderwerpen zoals drinken, de spieropbouw en het nut van sporten. Vaak zullen jullie een werkblad meekrijgen om in te vullen of om over na te denken. Het is belangrijk dat ook je ouders hierbij meekijken, zodat jullie het samen kunnen hebben over de onderwerpen op het werkblad.

De groep duurt gemiddeld 1 – 1,5 jaar. Het is wel de bedoeling dat je daarna zelf een sport kiest om jouw nieuwe gezonde leefstijl vast te houden.

Deelname is gratis

Deelname is geheel gratis, want dit programma wordt gefinancierd vanuit de basisverzekering, financieel ondersteunt door de gemeente en Eerstelijns Samenwerking Veenendaal.

Aanmelden

Wil je meer informatie of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Michelle Peters via: michelle.peters@sportserviceveenendaal.nl.