Kanjers

Vind jij sporten erg lastig of ben je misschien wat te zwaar? Voor kinderen met overgewicht en/of een motorische achterstand hebben we een apart programma op dinsdagmiddag.

Met dit programma helpen we jou en andere kinderen en tieners om jouw leefstijl te veranderen. Dit gebeurt onder leiding van de professionals. Zij weten precies hoe ze jou kunnen helpen.

Het programma

Gymles

Elke week is er een gymles. In deze les ligt de focus op plezier en creativiteit. Je wordt op positieve manier gecoacht om bewegingen die je nodig hebt om te sporten gaat leren of verbeteren. Je zult merken dat je daarna met buiten spelen, in de gymles en bij een sportclub veel meer kan dan je nu denkt. Een vakdocent Lichamelijke Opvoeding van Sportservice Veenendaal geeft de lessen.

Een les bestaat uit het verbeteren van jouw conditie (bijvoorbeeld rennen), motorische vaardigheden aanleren (zoals gooien en vangen, hinkelen en op een bank lopen) en een eigen keuzespel.

Voorlichting

Eens per maand komen een kinderfysiotherapeut en kinderdiëtiste langs. Zij geven jou en jouw ouders uitleg over verschillende onderwerpen zoals drinken, de spieropbouw en het nut van sporten.

Dag, tijd en locatie

Dag en tijd Locatie
Maandag 15.45 – 16.45 uur Gymzaal de Vallei (ingang La Vita)

Kosten

Het programma is gratis voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar die graag hun leefstijl willen veranderen. Om jouw leefstijl te veranderen en en langdurig resultaat te halen wordt wel verwacht dat je 1,5 jaar meedoet aan dit programma.

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie over het programma is te vinden op www.eerstelijnssamenwerking.nl/kanjers. Wil je nog meer informatie of aanmelden?

  • Stuur een e-mail naar kanjers@paradocs.nl
  • Bel naar 0318 – 79 60 16
  • Stuur een WhatsApp berichtje naar 06-21650297