Juryleden Sportgala

Maak kennis met de juryleden van het Sportgala. 

Helma van Brakel (1962)

Helma van Brakel is vanaf haar jeugd fanatiek betrokken bij sport. Als lid van AZC Alphen en vanaf haar 16e van VZC zwom ze op topniveau wedstrijden. Na haar actieve zwemloopbaan trainde ze de jeugdzwemmers van VZC en stond ze als jurylid aan de badrand.  Na haar zwemcarrière stapte ze over naar het waterpolo. Ze speelde aan aantal jaar in VZC Dames 1.

Na de geboorte van de kinderen miste ze het sporten. Ze sloot zich aan bij de hardlopers van de LAL (Lange afstandslopers Veenendaal), het huidige RLV.

De kinderen werden al snel meegenomen naar de atletiekbaan om als pupil bij VAV te gaan sporten. Helma was die jaren ook regelmatig als jurylid op de atletiekbaan te vinden. Omdat sporten ook in het bloed van de kinderen zit, werden ze al snel lid van een tweede sportvereniging: waterpolo, volleybal en turnen. Vele weekenden waren en zijn nog steeds gevuld met volgen van sportactiviteiten.

Sinds vijf jaar is Helma weer lid van VZC, nu bij de triatlonafdeling, waar ze samen met een aantal andere dames meedoet aan de 2e divisiecompetitie. Kortom: een leven zonder (actieve of passieve) sport is voor haar ondenkbaar. Het is voor haar dan ook een mooie uitdaging om de sporters uit Veenendaal intensief te gaan volgen voor de verkiezingen van de sporters van het jaar. Sinds 2019 is Helma lid van de jurycommissie.

 

Martijn Kabbes (1973)

Martijn Kabbes is geboren en getogen in Veenendaal. Hij is sinds zijn jeugd een actieve en fanatieke sporter. Hij voetbalde bij de Merino’s en was wedstrijdzwemmer bij VZC. Kabbes tenniste in het hoogste team bij TPV Spitsbergen en is nog steeds actief als tennisser en sinds kort ook padeller. Hij bracht inmiddels vele uren door op de tennisbanen van ‘Spits’, waar hij ook vrijwilligerswerk deed. Al sinds zijn veertiende is Martijn met veel plezier actief geweest in de jeugdcommissie, de toernooicommissie, de technische commissie en in het bestuur. Inmiddels tennissen Kabbes’ beide dochters er ook.  Daarnaast  is Martijn ook op de golfbaan te vinden en probeert hij eenmaal per week hard te lopen.

Ook in zijn werk heeft hij dagelijks te maken met topsport. Nadat hij eerst als sponsormanager in het bedrijfsleven heeft  gewerkt, runde hij sinds 2010 zijn eigen sportmarketingbureau. Hij adviseerde Nederlandse topsporters en grote merken over sport, marketing en sponsoring. Dit werk zet hij sinds enkele jaren voort bij het NOC*NSF.

Zijn kennis en passie voor de sport(marketing) zet hij graag in voor de Veenendaalse sport. Hij is betrokken bij Team Veenendaal en gaf hij  sportmarketingles op het CLV aan de topsportklassen. Hij vindt dat het beoordelen van de sportprestaties in Veenendaal daar goed bij past. Sinds 2018 is hij lid van de jury voor het Sportgala Veenendaal. Tot besluit zegt Kabbes dat hij het fantastisch zou vinden als in de komende jaren een Olympische medaillewinnaar uit Veenendaal op het gala kan worden gehuldigd.

Ron van Stokkum (1957)

Ron van Stokkum is al ruim 45 jaar actief in de Veenendaalse sportwereld. Hij begon als actief waterpolospeler bij VZC Ritmeester. Binnen VZC bekleedde Van Stokkum een groot aantal kaderfuncties: speaker bij waterpolo- en zwemwedstrijden, waterpolotrainer, coach, scheidsrechter, tijdwaarnemer en hij was commissie- en bestuurslid. Bovendien schreef hij jarenlang in het clubblad AquaVaria. Zijn speakersstem bracht hem ook achter de microfoons bij DOVO, GVVV en het schoolvoetbal. Bovendien fungeerde hij bij het WK Handbal voor Dames als omroeper bij handbalwedstrijden, is hij spreekstalmeester bij de Veenendaalse Triathlon, blauwbekte hij op een koude dinsdagavond het Open Veenendaalse marathonkampioenschap schaatsen aan elkaar en stond hij als speaker bij de Veenendaal City Run en de Santa Clausloop.

De brede kijk op de Veenendaalse sport ontwikkelde Ron als sportcorrespondent bij Dagblad De Vallei, waar hij vooral voetbal en waterpolo op de voet volgde. Vele avonden bracht hij door in de Veense sporthallen bij de beginjaren van de nog steeds bloeiende bedrijvencompetitie zaalvoetbal, waar hij ook als scheidsrechter actief was.

Bij Sportservice is Ron van Stokkum lid van de marketing- en communicatiecommissie van Team Veenendaal. Sinds 2019 is hij lid van de jury van de Veense sportverkiezingen.

Teus Nieboer (1966)

Teus Nieboer is een geboren en getogen Veenendaler. De jeugdige Teus begon zijn sportieve carrière bij de voetbalvereniging DOVO. Na nog enkele jaren bij de vereniging vv Veenendaal  sloot hij zijn actieve veldvoetbalcarrière af bij DOVO.  Inmiddels had Teus de Veenendaalse zaalvoetbalcompetitie ontdekt. Daarin is hij al ruim dertig jaar actief. Ook is hij nog regelmatig in de sportschool te vinden.

Teus Nieboer is getrouwd en heeft drie kinderen. Door die kinderen kwam hij met diverse verenigingen in aanraking. Hij is nu actief bij VMHC Spitsbergen (onder meer schoolhockey en hockeykampen), VRC en ZVC. Door triatlonactiviteiten komt hij ook bij VZC, AXA en VAV.

Sinds 2002 is Teus docent Nederlands op Het Perron.  Daarvoor was hij leerkracht op basisscholen in Harderwijk en Driebergen. In 2022 werd Teus bij de  gemeenteraadsverkiezingen gekozen tot raadslid. In de politieke arena heeft Teus onder andere sport in zijn portefeuille.

Samen met Sportservice Veenendaal is Teus mede-initiatiefnemer van de Jeugdsportweek tijdens de zomervakanties. Tijdens dit vierdaagse evenement kunnen basisschoolleerlingen kennismaken met diverse Veense sportverenigingen. De komende jaren hoopt hij dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden bij het nomineren: “Dat betekent namelijk dat er veel Veenendaalse successen worden behaald.” Teus Nieboer is sinds 2022 lid van de Sportgala-jury.

Edwin Schriemer (1966) 

Edwin Schriemer woont na zijn studie in Breda, sinds 1991 in Veenendaal. Sindsdien is hij actief in de sport. In zijn jeugd voetbalde en fietste hij op hoog niveau, totdat een ernstige blessure roet in het eten gooide. Tijdens zijn studie maakte Edwin kennis met tennis en badminton. In Veenendaal werd hij lid bij tennisvereniging TVVW en Badminton Duovereniging Veenendaal.

Toen zijn oudste zoon bij GVVV ging voetballen werd hij elftalleider. Hij bleef elftalleider tot in de A-jeugd. Nog steeds gaat hij graag bij de “Blauwen” kijken. Bovendien is hij (samen met zijn vrouw Leonora) al enige tijd verslingerd aan de golfsport, waar hij inmiddels speelt met handicap 17.

Edwin Schriemer is accountant. Hij werd hij al snel benaderd om penningmeester van de badmintonvereniging te worden. Later verruilde hij die taak voor de functie van voorzitter en die rol vervult hij nog steeds.

Edwin is ook landelijk betrokken bij de badmintonsport als medewerker van de Badmintonbond (Badminton Nederland). Hij is bij de badmintonbond medeverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van grote (inter)nationale evenementen van de bond, inclusief parabadminton. Hij organiseert al jaren het Nederlands Kampioenschap Parabadminton in Veenendaal.

Samen met Sportservice Veenendaal is Edwin mede-initiatiefnemer van de Jeugdsportweek tijdens de zomervakanties. Tijdens dit vierdaagse sportevenement kunnen basisschoolleerlingen kennismaken met diverse Veense sportverenigingen. Dat vindt Edwin Schriemer dankbaar werk! Hij gaat zich vanaf 2022 met veel enthousiasme inzetten voor de sport in Veenendaal in zijn rol als jurylid van het Veenendaalse Sportgala.